27. 12. 2013

Na Nových Butovicích v současnosti roste nové administrativní centrum, které má být dokončeno v prvním čtvrtletí roku 2015

Zde jsou základní data:
kancelářské prostory  29 924 m2
obchodních prostory    2 114 m2
sklady      682 m2
parkovací místa       538
V propagačních materiálech tohoto projektu se uvádí, že se nachází v populární administrativní lokalitě s výbornou občanskou vybaveností. Je zmíněna pobočka České pošty, dále mateřské i základní školy, lékařské centrum, zubní klinika. Také se píše o perfektní dostupnosti autem z městského okruhu.
Administrativní komplex takovéto velikosti pojme několik tisíc lidí, kteří samozřejmě budou využívat služby a naprostá většina z nich bude do práce dojíždět. Někteří metrem, jiní vlastním autem. Pokud na Nových Butovicích bydlíte, víte, že s parkováním je potíž. Pravda, součástí administrativního komplexu má být 538 parkovacích míst. Za prvé si nemyslím, že je to dostatečné množství pro několik tisíc lidí, za druhé se za toto parkovací místo platí 80 EUR měsíčně, takže si asi dokážete představit, jak to bude s parkováním vypadat. A podobné to bude se službami.