25. 3. 2011

Strana zelených na Praze 13 se rozhodla iniciovat mimořádné jednání zastupitelstva městské části kvůli kauze Key investments. Praze 13 vážně hrozí, že kvůli neodpovědnému rozhodnutí jejího vedení přijde o více jak 200 milionů korun.

Podle Strany zelených, která již v minulém období s investičním plánem Prahy 13 nesouhlasila, je nutné vyšetřit veškeré okolnosti provedené investice. Zároveň je nezbytné prošetřit, zdali jde „pouze“ o neúmyslné pochybení Rady a zastupitelstva, či zdali mělo vedení Prahy 13 o rizikovosti dostatečné informace, a přesto investici realizovalo.
„Praha 13 neodpovědně hazardovala s výnosy z privatizace bytů. Prodlužovala smlouvy s Key Investments pouze rozhodnutím Rady na konci roku 2010, tedy v době, kdy už problémy této společnosti byly známé. Ukazuje se, že není možné odpovědnně vykonávat funkci starosty, poslance a předsedy Zahraničního výboru Poslanecké sněmovny a David Vodrážka by si měl vybrat, zda bude starostou nebo poslancem,“ říká Zuzana Drhová, předsedkyně zastupitelského klubu Strany zelených na Praze 13.
„Dojde-li k nejhoršímu a Praha 13 o svých 200 milionu přijde, pak musí starosta David Vodrážka i jeho místostarostové David Zelený a Petr Zeman ze svého selhání vyvodit politickou odpovědnost a ihned skončit ve svých funkcích,“ dodává František Nejedlý, člen Strany zelených na Praze 13.
Kontakt:
Zuzana Drhová: +420 777 230 356