16. 3. 2012

Zelení na Praze 13 nesouhlasí s nedostatečnou informovaností veřejnosti o plánovaném rozšíření kamerového systému na Praze 13 o 155 kamer za 100 miliónů korun.

Tento záměr schválilo zastupitelstvo městské části na svém prosincovém zasedání i přes nesouhlas zastupitelů Strany zelených (více TZ z 6.12.2011). Zelení berou bezpečnost jako jednu ze svých priorit, ale jako mnohem efektivnější vidí podstatně levnější posilování počtu městských strážníků v rizikových lokalitách a významné omezení provozu heren. Plán na rozšíření kamerového systému navíc nebyl dostatečně prodiskutován s veřejností a většina obyvatel Prahy 13 o něm vůbec neví.  Přitom takto významná investice by měla mít širokou podporu informované veřejnosti. Zelení proto chystají informační kampaň, během které budou diskutovat s lidmi v ulicích o plánovaném záměru městské části, distribuovat informační materiály a sbírat podpisy pod petici s výzvou zastupitelstvu, aby zrušilo tento investiční záměr a snažilo se o navýšení počtu městských strážníků v ulicích.

Informační stánky bude možno potkat na těchto lokalitách:
Sobota 17.3.   Centrální park  od 14 do 17 hodin
Neděle 18.3.   Centrální park  od 14 do 17 hodin
Pondělí 19.3.   Stanice metra Lužiny  od 16 do 18 hodin
Úterý  20.3.   Stanice metra Luka   od 16 do 18 hodin
Středa 21.3.    Stanice metra Hůrka od  16 do 18 hodin
Čtvrtek 22.3.   Stanice metra Lužiny od 16 do 18 hodin
Pátek 23.3.   Konečná autobusu Velká Ohrada  od 16 do 18 hodin
Petici je také možno podpořit elektronicky na adrese: http://www.petice24.com/petice_proti_kamerovemu_systemu_na_praze_13_za_100_000_000_k
Kontakt:
Zuzana Drhová, 777 230 356, zuzana.drhova@zeleni.cz