pavel

Milí spoluobčané, na Praze 13 jsem prožil většinu svého života. Přesto, že jsem studoval elektrotechniku, začal jsem pracovat v cestovním ruchu, čímž se živím dodnes. Svůj volný čas nejraději trávím cestováním, cykloturistikou, hrou na kytaru a chovem exotických zvířat. Prahu 13  považuji za dobrou adresu, ale trápí mne spousta nešvarů,  praktikovaných  nebo tolerovaných současnými radními.

Jedním z nich je omezování lidské svobody pod záminkou prevence, či snižování kriminality. Názorným příkladem  je předražený bezpečnostní  kamerový systém, který byl zastupitelstvem naší městské části loni schválen.  Máme 59 nových otočných  bezpečnostních  kamer za které zastupitelstvo utratilo 100 milionů Kč a jejichž provoz  nás  ročně stojí 6 milionů korun.  To mne nenechává v klidu,  protože jako Pirát chci hájit osobní svobodu jedince a  jsem  zásadně proti nadměrnému užívání prostředků, zneužitelných ke sledování občanů. A jelikož tento kamerový systém (dle samotné studie Radních  na Praze 13)  není použitelný pro identifikaci  pachatelů trestných činů,  jde tedy primárně o krok ke sledování občanů. Kriminalita by měla být potírána efektivnějším fungováním policejních hlídek, nikoliv kamerami.

Jako zastupitel Prahy 13budu prosazovat jiný způsob prevence kriminality. Hodlám se zasadit o rozšíření možností kulturního a sportovního vyžití pro mládež.

Na zbytcích zeleně v naší městské části bych dal na místo developerských projektů šanci například lanovému centru, či paintballovému  hřišti. V Centrálním parku bych rád viděl půjčovnu in-line bruslí a vytvoření okruhu po celé délce parku. Smysluplné využití si také zaslouží celá plocha haldy, nazývané „Makču Pikču“, ne jen ze západní strany, kde je vybudována cyklokrosová dráha.

V letních měsících by mělo být v Centrálním parku zdarma provozováno letní kino. Místní amatérští a nekomerční umělci si zaslouží více prostoru bez ohledu na jejich finanční možnosti.  K jejich podpoře a prezentaci bych chtěl využít jak prostory kulturního domu Mlejn, tak i prostory Centrálního parku.

Ve spolupráci se Stranou Zelených budeme usilovat o vyvolání referenda o nulové toleranci hazardu, abyste pak Vy, obyvatelé třináctky sami mohli rozhodnout o zrušení zařízení, která jsou epicentry kriminálních živlů a zdrojem finančních problémů gamblerů, kteří pak hledají v kriminálních činech východisko ze své finanční tísně.

Milí spoluobčané, děkuji moc za Vaši podporu v komunálních volbách 2014. Budu se snažit, aby byla Praha 13 atraktivnějším místem k životu.

TOPlist