alenaJmenuji se Alena Hosnedlová, je mi 28 let. Celý svůj život žiji v Praze. Vyrůstala jsem na Praze 5 a nyní bydlím na Praze 13. Díky tomu se mi stalo území „velké Prahy 5“ a Prokopské údolí, které obě městské části propojuje, velmi drahým. Není mi lhostejné, jak se zde občanům žije a jak je území spravováno.

Zájem o politiku a správu věcí veřejných ve mně probudilo studium na Fakultě humanitních studií Univerzity Karlovy. Zde jsem absolvovala program Psychologie zdraví, který mi dal poznat důležitost sociálního cítění a altruismu pro lidské soužití. K politické praxi mne pak nasměrovalo studium Sociální a kulturní ekologie. Prostřednictvím studia humanitních věd a ekologie jsem nahlédla potřebu vnímat svět v souvislostech a brát ohledy na fungování vztahů v přírodě i lidské společnosti. Jako nejbližší mi proto byla Strana zelených. Stala jsem se členkou a v současnosti působím jako místopředsedkyně Základní organizace MČ Prahy 13.

Mým zájmem je snaha o zvyšování kvality života obyvatel i jejich životního prostředí. Podstatný poznatek, který jsem si ze studia do praxe odnesla, je ten, že „vše souvisí se vším“. Mám ráda kulturu a kreativitu, originalitu a zároveň funkčnost. Přemýšlím v dlouhodobé perspektivě, dobrými řešeními chci směřovat k udržitelnosti a uspokojení veřejného zájmu. Vadí mi uvažování současné politické reprezentace, která se orientuje jen na krátkodobé a zištné cíle v rámci jednoho volebního období a strany. Tyto kategorie uvažování nepovažuji za „jdoucí s potřebami doby“.

Ráda bych při své politické práci umožnila rozvoj pozitivních hodnot ve prospěch občanů a dalších generací. Chtěla bych se pokusit lépe zasíťovat neziskové organizace na městské části, aby mohly s podporou radnice poskytovat občanům kvalitní služby a nebalancovaly na hranici přežití kvůli odpírání a snižování prostředků významných pro jejich práci.

Témata, kterými se zabývám, jsou hlavně etické a uvědomělé spotřebitelství a odpadová politika, zejména pak smysluplné nakládání s odpady a čistota městské zeleně a ulic. Se stranickými kolegy z Prahy 13 i 5 jsme v minulosti zorganizovali několik úklidů zeleně kolem sídliště Velká Ohrada i dalších oblastí v sousedství Prokopského údolí. Do budoucna chci pracovat na projektu záchrany lomu Požáry před zavezením odpadem a vybudování přírodního koupaliště.

TOPlist